Feliratkozom hírlevélre
Feliratkozás

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

valódi név:
felhasználónév:
e-mail:
jelszó:
jelszó újra:
FELIRATKOZOM     Köszönöm, nem kérem!

Megalakulás

Csabai Csípős Blues Club "A globális világ, a globális világ működési rendje, a fogyasztói társadalomban elkerülhetetlenül kialakuló szokások nem kedveznek a baráti, bensőséges emberi kapcsolatoknak - egyszerűbben elidegenítenek. Az élőzene, a blues, a népzene a XXI. századi világ hétköznapi rendjével ellentétben viszont támogatja az emberszerű, érzéseket is tartalmazó emberi kapcsolatok kialakulását, fennmaradását. Ez a lényeg."

Előzmények: A Csabai Csípős Blues Club 2008. augusztus 30-án alakult meg 46 alapító taggal. Jelenlegi taglétszám: 99 fő. A klub megalapítását a klubszerű működés feltételeinek megteremtése követte.

A Békés Megyei Bíróság 2009. január 24-én 2766. tételszám alatt nyilvántartásba vette a Csabai Csípős Blues Club Kulturális Egyesületet, mint társadalmi szervezetet.

2012-ben az egyesület közhasznúvá vált.

Az egyesület alapszabályában megfogalmazta tevékenységi körét, céljait, feladatait.

Az Egyesület célja:

- Egyesületünk szerepet kíván vállalni, aktívan közreműködni a helyi, regionális, s egyéb területi szinteken történő kulturális, közművelődési események megvalósításában.

- Nemzetközi, kiemelten a Dél-alföldi régió településeinek testvérvárosi kapcsolatait erősítő kulturális programcserékben, a magyar kultúra integráns részét képező modern zenei kultúra országhatáron túlnyúló népszerűsítésében.

- Egyesületünk hozzá kíván járulni a nem kommerciális, minőségi zenekultúra, elsősorban a blues illetve bármely egyéb (nép)zene terjesztéséhez és propagálásához, koncertek, ismeretterjesztő előadások, non-profit kulturális és zenekiadói tevékenység kereteiben és minden egyéb olyan formában, amelynek feltételeit meg tudja teremteni. 

- Kiemelt figyelmet fordítunk az ifjúsági korosztály elérésére. Igényes programok kínálatával alternatívát ajánlunk számukra a szabadidő gazdag, értelmes eltöltésére, a devianciák elkerülésére.

- Az Egyesület kiemelt figyelmet szentel a hasonló célokkal létrejött külföldi egyesületekkel történő határ menti - határközi együttműködéseknek, a határon túli magyar szervezetekkel való kapcsolattartásnak, elsősorban a kultúra, közművelődés területén. Az egyesület nagy hangsúlyt fektet szélesebb körű nemzetközi kapcsolatok létrehozására, ápolására is, amit elsősorban aktív partneri kapcsolatok kialakításával és közös projektek megvalósításával akar elérni.