Feliratkozom hírlevélre
Feliratkozás

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

valódi név:
felhasználónév:
e-mail:
jelszó:
jelszó újra:
FELIRATKOZOM     Köszönöm, nem kérem!

Dániában is nyomta a bluest a Borsodi Blues Collective

AktualitásokA prágai bemelegítő koncert után a dániai Horsensben, a kontinens legnagyobb blueszenei versenyén, a 7. European Blues Challange-en szerepelt a minap a békéscsabai Borsodi Blues Collective. Hazatérésük után Borsodi László zenekarvezetővel beszélgettünk.

– Fantasztikus élményt jelentett a három nap, összesen 21 ország bluesformációi léptek színpadra, óriási elismerést jelentett, hogy Magyarországot mi képviselhettük – mesélte Borsodi László. – A zsűri csak az első három díjazottat sorolta fel, az angolok nyertek, megelőzve a belgákat és a svájciakat. Az látszott, hogy a szórakoztató, populáris, a minél szélesebb réteget kiszolgáló zene nyert teret ebben a műfajban is. Az olyan „csodabogarakat”, a maguk útját járó zenekarokat – melyek közé együttesünk is tartozik – nagyra tartják, de a díjazásnál, ahogy mondani szokás, nem osztottak nekünk lapot.

A békéscsabai bluesegyüttes vezetője elmondta, hogy a fesztiválon a standjukon rengetegen kóstolták a csabai kolbászt és pálinkát, a molinójukon angolul az a felirat szerepelt, hogy Békéscsaba a kolbász fővárosa.

A Csabai Csípős Blues Clubhoz is kötődött mindez, a klub tavaly nyert felvételt a brüsszeli székhelyű European Blues Union tagságába, és ez adta meg a zöld jelzést az együttesnek a dániai szereplésre. A Borsodi Blues Collective új cd-jét is Horsensben mutatták be. Az Everything can happen (Bármi megtörténhet) című album dalait koncerten először a XVII. Csabai Csípős Blues Fesztiválon hallhatja majd április 29-én a Széchenyi-ligetben a békéscsabai, Békés megyei közönség. Bejelentették, hogy a fesztiválon fellép majd egy 16 éves átlagéletkorú fiatal budapesti csapat mellett Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor is, aki magyar létére meghódította Amerikát, a blues őshazáját.


forrás: beol.hu