FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

valódi név:
felhasználónév:
e-mail:
jelszó:
jelszó újra:
FELIRATKOZOM     Köszönöm, nem kérem!

Dániában is nyomta a bluest a Borsodi Blues Collective

Aktualitások



A prágai bemelegítő koncert után a dániai Horsensben, a kontinens legnagyobb blueszenei versenyén, a 7. European Blues Challange-en szerepelt a minap a békéscsabai Borsodi Blues Collective. Hazatérésük után Borsodi László zenekarvezetővel beszélgettünk.

– Fantasztikus élményt jelentett a három nap, összesen 21 ország bluesformációi léptek színpadra, óriási elismerést jelentett, hogy Magyarországot mi képviselhettük – mesélte Borsodi László. – A zsűri csak az első három díjazottat sorolta fel, az angolok nyertek, megelőzve a belgákat és a svájciakat. Az látszott, hogy a szórakoztató, populáris, a minél szélesebb réteget kiszolgáló zene nyert teret ebben a műfajban is. Az olyan „csodabogarakat”, a maguk útját járó zenekarokat – melyek közé együttesünk is tartozik – nagyra tartják, de a díjazásnál, ahogy mondani szokás, nem osztottak nekünk lapot.

A békéscsabai bluesegyüttes vezetője elmondta, hogy a fesztiválon a standjukon rengetegen kóstolták a csabai kolbászt és pálinkát, a molinójukon angolul az a felirat szerepelt, hogy Békéscsaba a kolbász fővárosa.

A Csabai Csípős Blues Clubhoz is kötődött mindez, a klub tavaly nyert felvételt a brüsszeli székhelyű European Blues Union tagságába, és ez adta meg a zöld jelzést az együttesnek a dániai szereplésre. A Borsodi Blues Collective új cd-jét is Horsensben mutatták be. Az Everything can happen (Bármi megtörténhet) című album dalait koncerten először a XVII. Csabai Csípős Blues Fesztiválon hallhatja majd április 29-én a Széchenyi-ligetben a békéscsabai, Békés megyei közönség. Bejelentették, hogy a fesztiválon fellép majd egy 16 éves átlagéletkorú fiatal budapesti csapat mellett Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor is, aki magyar létére meghódította Amerikát, a blues őshazáját.


forrás: beol.hu
Csabai Csípős Blues Club Feliratkozom hírlevélre

Támogatók

Nádas Söröző
Békéscsaba Megyei Jogú Város
Hangfoglaló
Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Együttműködési Alap
Miniszterelnökség
Bethlen Gábor Alapkezelő ZRt.
Mi Rádiónk
Békési kolbász
Lőkösházi kenyér
Tóth Produkció