FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

valódi név:
felhasználónév:
e-mail:
jelszó:
jelszó újra:
FELIRATKOZOM     Köszönöm, nem kérem!

2016-ban is húz majd a blues

Aktualitások

Lendületes év után hasonlóra készülnek a blues képviselői



Mozgalmas őszi szezont zárt a Csabai Csípős Blues Club! Az elmúlt hetekben-hónapokban neves előadók sora érkezett Békéscsabára, de emellett egy új formáció, a Borsodi Blues Collective is megtette első lépéseit.

Borsodi László, a blues klub zenei vezetője gitárral érkezett az Elefánt Klub színpadára egy rögtönzött próbára, melyen ezúttal nem teljes a zenekar létszáma. A közönség nagy örömére az őszi koncertek alkalmával erre nem volt példa, így nagy lendülettel zakatoltak a fellépők Békéscsabán.

- Most egy picit több lehetőség jutott az undergroundnak, mint például a Blues Bell Szegedről vagy például a budapesti Tenderfoot Blues Unit, de természetesen voltak igazi nagyágyúk, mint Póka Egon Experience vagy a Pribojszki Band, illetve volt külföldi vendégünk is. Romániából, Bukarestből érkezett az egyik vezető román bluesgitáros és zenekara. Érdekesség, hogy a zenekar másik két tagja nemhogy Békéscsabán, Magyarországon sem jártak soha életükben – foglalta össze a történéseket a klub zenei vezetője.

Az őszi szezon egyik újdonságaként állt össze a Borsodi Blues Collective, amelyben Binder Norbert elsősorban a billentyűk mellett szórakoztatja a nagyérdeműt, de ha kell, akkor a gitárral a kezében is bizonyít. A formáció egyik tagja a blues klub révén szervezett koncerteken nőtt fel, most pedig egy nehéz, de ugyanakkor szép feladatot kapott a zenekarban.

- Volt bennem egy nagyon erős megfelelési kényszer, ami hála Istennek alább hagyott, mert tényleg csak az öröm maradt, mert tényleg örömzenélésről beszélünk. Alapvetően a kihívás miatt is megijedtem, hiszen bal kézzel hozom végig a basszust egy másik szintetizátoron, amit jobb kézzel kísérek, improvizálok vagy akkordozok – avatott be a kulisszatitkokba Binder Norbert.

Borsodi László megnyugtatott mindenkit, a Borsodi Blues Band háza táján is minden rendben van, a közelmúltban összeállt együttessel azonban egy két éves álom valósult meg.

- Ha igazán szélesebb réteget szeretnénk megszólítani, akkor azt gondolom, hogy egy kicsit nagyobb hangsúlyt kell fektetni a szórakoztatásra. Persze nem minden áron, de itt sokkal több blues van, kicsit magasabb a tempó és nagyon magas hőfokon izzó improvizációk vannak a színpadon. Eddig is azok voltak, de ha ezt még lehet fokozni, akkor azt gondolom, hogy megtörtént – hangsúlyozta Borsodi László.

A zenekar először Budapesten, majd decemberben Békéscsabán, az Elefánt Klubban is bemutatkozott a nagyközönségnek és hasonló lendülettel folytatja a munkát ebben az évben is.

Kovács Dávid


forrás: behir.hu
Csabai Csípős Blues Club Feliratkozom hírlevélre

Támogatók

Nádas Söröző
Békéscsaba Megyei Jogú Város
Hangfoglaló
Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Együttműködési Alap
Miniszterelnökség
Bethlen Gábor Alapkezelő ZRt.
Mi Rádiónk
Békési kolbász
Lőkösházi kenyér
Tóth Produkció